Welkom bij B&B Het Agnetenklooster

Stijlvol overnachten in hartje Maaseik

Lieve gasten,
 
1 mei = Dag van de Arbeid, maar misschien wordt die wel eens omgedoopt tot Dag van de Horeca!
1 april = Geleidelijke opening van uw favoriete B&B, en dat is geen grap!
 
Vanaf 1 april kan u dus uw kamer en/of suite reserveren, voor een of enkele nachtjes.
 
Natuurlijk (en ondertussen zijn we het gewoon) zijn hier enkele voorwaarden aan gebonden, maar deze zijn enkel om u (en onze) veiligheid te garanderen!
De gebruikelijke zijn de afstand, mondmasker, enz, enz.
En wij voorzien voorlopig enkel een reservatie per bubbel. Dus u bent een koppel, een koppel met kinderen, hartsvriendinnen/-vrienden die een bubbel vormen, van harte welkom!
U kan genieten, in alle veiligheid, van uw verblijf want u zult de enige gasten zijn tijdens uw reservatieperiode!
 
De boodschap is dus snel boeken om zeker te zijn van een zorgeloos verblijf!
 
Reserveren is wel ENKEL mogelijk via info@agnetenklooster.be of via +32 89 564 327 of +32 477 52 58 91.
 
Heel graag tot snel!
Vriendelijke groet, en tot uw dienst verblijvend voor al uw vragen,
Uw gastvrouw,
Patricia
B&B Agnetenklooster
 
* het spreekt voor zich dat indien gemaakte reservaties niet kunnen doorgaan omwille van nieuwe maatregelen, deze kunnen omgeboekt worden of geannuleerd worden zonder enige kosten. Uw verblijf bij ons wordt trouwens pas aangerekend bij vertrek.

 

Gastvrouw Patricia Indekeu ontvangt u in een historisch pand, dat met veel smaak en zin voor esthetiek werd ingericht. Stijl en gastvrijheid zijn de kenmerken die u een aangenaam en onvergetelijk verblijf zullen verzekeren. Binnen geniet u van een luxueuze en toch huiselijke sfeer, dankzij de met zorg uitgekozen meubels en kunstwerken. Buiten wachten het terras en de grote tuin op u. Een oase van groen in de stad, met prachtige bloemen en rozelaars en een majestueuze ginkgo biloba. De ginkgo was de lievelingsboom van Goethe en staat symbool voor onveranderlijkheid, hoop, liefde, toverkracht, tijdloosheid, en een lang leven...

Hier bevond zich tot in 1797 het Agnetenklooster, dat tegen het einde van de 15de eeuw werd gebouwd. Restanten van de mergelstenen kloostermuur zijn nog te vinden in de voortuin, en vlak naast het eigendom  werd de schuur in haar oorspronkelijke staat bewaard.
 
Bed & Breakfast Het Agnetenklooster werd recentelijk zeer smaakvol gerenoveerd. Het gebouw herbergde eertijds de infirmerie (ziekenzaal) van de zusters. Het onderging verschillende verbouwingen in de 19de eeuw, maar behield een aantal oorspronkelijke elementen en straalt veel charme uit.
 
Het is de perfecte locatie om in een exclusief kader Maaseik en omstreken te ontdekken. Want deze kleine stad met een groot hart heeft veel te bieden.

Erfgoed logiesStad MaaseikVlaanderen Fietsland